Grietje Houwink

Sinds november 2016 ben ik dirigent van vrouwenkoor “Eigen Wijs” in Wijk bij Duurstede.
Vanaf het allereerste moment dat we kennis maakten klikte het!
Ik zie uit naar een langdurende en mooie samenwerking.

Opleiding en koren
In 2000 heb ik de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) van Kunstfactor (voorheen SNK en Unisono) afgerond. De docenten tijdens de opleiding waren Evert Wagter en Marjolein Berkvens. Ik vond het een prachtige opleiding, waar ik veel van geleerd heb. Ik kijk er met veel genoegen op terug.

Ik heb door de jaren heen veel ervaring opgedaan als dirigent van verschillende gemengde koren, een vrouwenkoor, een mannenkoor, een cantorij, kinderkoren, kerkkoren, jongerenkoren en kleine ensembles. Door deze koren ben ik in aanraking gekomen met veel soorten muziek.
Het is mooi om te ervaren dat, ongeacht welke muziek je zingt, emoties kunnen worden opgeroepen bij de toehoorders, de koorleden en bij mij, als dirigent.
Ik werk graag samen met een pianist of accordeonist, maar ben ook erg gecharmeerd van a cappella. Ik vind het vaak zo puur, alleen stemmen.

Sinds 2010 ben ik dirigent van Christelijk gemengd koor “Revival” in Huizen. We hebben het erg goed met elkaar. We zingen mooie geloofsliederen waarin we ons geloof mogen uitdragen en waar we zelf ook door gesterkt worden in het geloof.
Bij “Le Shaddai” in Zeist ben ik invaldirigent. Soms zijn er optredens gepland en kan de eigen dirigent niet dirigeren. Dit is wel een bijzondere rol. Met weinig tot geen repetities vooraf toch tot een mooi optreden komen.

Daarnaast leid ik het “Wijngaardkoor”, een koor voor mensen met dementie. Dit is een heel bijzonder koor met kwetsbare mensen. Iedere repetitie is een feest.

Naast deze koren leid ik projectkoren. Zoals de naam al doet vermoeden zingen de leden op projectbasis mee.