Verbinding in Corona tijd

“Valt er van ver een ster op mijn pad, dan neem ik hem mee voor jou.” Niet zomaar een zin uit het lied “Onderweg” dat wij zingen tijdens kerstoptredens. Wat een mooie gedachte dat iemand onderweg is naar jou. Dat geldt helaas niet voor iedereen, dat beseffen wij maar al te goed.

En daar is opeens Corona, een virus dat de wereld nu al weer drie maanden in zijn greep houdt. Wat heeft dit virus een enorme impact. Wat gewoon was, is nu heel bijzonder. Klinkt misschien wat raar, maar deze tijd doet wat denken aan de kerstdagen. Deze dagen brengen vaak ook gemis aan contact met zich mee.

De 1,5 meter afstand maatschappij zal vast in de Dikke Van Dale terecht komen. Vind maar eens woorden om uit te leggen wat dit nieuwe begrip écht inhoudt. Elkaar in de ogen kijken tijdens een gesprek gaat vaak nog via beeldbellen. Heel langzaam en met kleine stapjes worden de contacten opnieuw opgepakt.

Koren kunnen nog niet als groep samen zingen vanwege de zeer begrijpelijke risico’s op besmetting. En op dit moment is er geen zicht op wanneer wel. Wij verwachten dan ook dat het nog wel een tijd kan duren voordat geluisterd kan worden naar een optreden van ons koor. Tot 1 januari 2021 maakt ons koor daarom samen geen muziek.

Wij zijn heel dankbaar dat we vorig jaar vaak en ook begin dit jaar nog hebben mogen optreden en hopen dat in de toekomst weer te kunnen doen.

Van harte wensen wij u en de mensen om u heen moed en kracht toe om deze bijzondere tijd goed door te komen.

Alle liefs van Vrouwenkoor Eigen Wijs