top of page

20 jarig jubileum met 2 concerten in Calypso.In 2004 startte een groepje vrouwen een nieuwe zanggroep. Zij hadden jaren een jongerenkoor gevormd in Cothen. Toen dat niet meer verder kon, besloten zij na een paar jaar toch weer samen te gaan zingen omdat ze dat erg misten..


In het begin nam Gerda Hofman de koorleiding op zich en Rika Van der Geer begeleidde de zangeressen op de accordeon. Een nieuwe naam werd bedacht. 

Vrouwenkoor Eigen Wijs startte met 15 leden. Na 20 jaar zijn er van die eerste groep nog 6 vrouwen trouw blijven zingen. 


Het koor wisselde een paar keer van dirigent. Na Gerda werd Mary Sayer benoemd, vervolgens Flora Veuger en Grietje Houwink. Ons koorlid Greetje Eijgendaal ondersteunt ons op de piano. Jan Bonte is onze swingende pianist tijdens optredens. We ervaren dat elke dirigent ook zijn/haar eigen sfeer, kwaliteiten en visie meebrengt. Zo liet Grietje ons veel Eigen Wijze arrangementen na. En nu zingen we met veel enthousiasme en plezier onder leiding van Pieter Cobelens. en konden we ons voorbereiden op dit feest.


Het jubileumjaar laten we niet ongemerkt voorbij gaan. We blijven vernieuwen in een nieuw repertoire en presentatie. We volgden onlangs een workshop waarin we leerden om  de betekenis van een lied beter uit te drukken met onze stem en bijpassende klankkleur.


We hebben een filmmiddag voor de leden gehouden. En gekeken naar onze eigen optredens van de beginjaren naast die van nu. Welke verschillen zijn te zien? Door zo specifiek te kijken vragen we ons tegelijk af: “waarin kunnen we verder groeien?”


Er is een nieuwe frisse website gemaakt. Gericht op vrouwen die graag willen zingen en zich een beeld kunnen vormen van waar het koor voor staat. Het koor bestaat nu uit 35 leden en staat open voor nieuwe leden. Vooral sopranen zijn extra welkom. Omdat we een goed evenwicht tussen de drie stemgroepen willen bewaren.

Met de website richten we ons ook op toehoorders. En een beeld geven van ons repertoire en onze uitstraling met o.a. YouTube filmpjes. In de hoop dat zij ons weten te vinden om een optreden te komen verzorgen bij hun instelling, bedrijf of feest. Samen muziek beleven met ons publiek vinden wij een feest.


Voor ons 20-jarig jubileum is onze kleding vernieuwd en straalt de sfeer van de groep uit van dit moment. Zie hoe onze kleuren eruit spatten en kom meegenieten met hoe wij dat uitzingen met o.a. het uitbundige lied: Firework….come on, let your colors burst!!!


Jubileumconcert 1 op 16 maart in Calypsotheater Wijk bij Duurstede van 20.00u tot 22.00u.

(Inmiddels uitverkocht)

Jubileumconcert 2 op 17 maart in Calypsotheater Wijk bij Duurstede  van 14.30u tot 16.30u.

(Inmiddels uitverkocht!!)


Het tweede concert is mogelijk gemaakt dankzij een anonieme sponsor.

 

We hopen jou binnenkort te ontmoeten tijdens een van onze optredens. Ben je sopraan? Kom dan eens sfeer proeven.


Comments


bottom of page