top of page

Vrouwenkoor Eigen Wijs 20 jaar

Laatst stond er in de krant “Koren zijn krachtcentrales van verbinding en welbevinden”. Na een koorrepetitie met een heerlijk gevoel naar huis. Lekker gezongen, gezellig bijgepraat en samen weer een stap verder in het zingen van een lied. Wie in een koor zingt zal dit vast herkennen.

Gerda Hofman en Marijke Mocking zijn betrokken bij de oprichting van Vrouwenkoor Eigen Wijs. Zes vrouwen zijn al vanaf het begin lid. Inmiddels genieten 35 vrouwen elke donderdagavond met elkaar van zingen en oefenen van drie-of vierstemmige liedjes.

Het 20-jarig bestaan is een feestelijk jaar met allerlei activiteiten. Op 16 en 17 maart twee prachtige concerten in het sfeervolle Calypso theater. Dankzij gedreven dirigent Pieter Cobelens heeft het koor het beste van zichzelf kunnen laten zien en horen. Onder swingende muzikale begeleiding van de “Bonte Band” met Jan Bonte, Jos van den Hoven, Theo Elbersen en  Wim Knist. Vrouwenkoor Eigen Wijs kijkt met een warm gevoel terug op de uitverkochte concerten met een zeer enthousiast publiek .

13 april was een feestdag voor de koorleden met een ‘Black Gospel Workshop’, een foodtruck en een gezellige karaokeavond op de boerderij van familie Van der Horst.

Gerda Hofman heeft na 6 jaar de voorzittershamer overgedragen. Het zal voor haar niet makkelijk zijn de bestuurlijke verantwoordelijkheden los te laten na 18,5 jaar in het bestuur!Haar betrokkenheid is daarmee niet weg, want zij blijft lekker zingen in het koor. Vanwege haar ongeëvenaarde inzet is Gerda tijdens de feestdag benoemd tot erelid van Vrouwenkoor Eigen Wijs. Als dank heeft Gerda een prachtig fotoboek gekregen van 20 jaar Vrouwenkoor Eigen Wijswaarin de groei van het koor prachtig in beeld is gebracht.


Dankjewel Gerda!
Comments


bottom of page